Repertoar

Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić"

logo
Zbrkane čarolije

Zbrkane čarolije

Redatelj: Serđo Dlačić
Dramaturgija: Krešimir Pološki
Scenografija: Miljenko Sekulić
Kompozitor: Igor Karlić

Glume: Darija Vlajnić, Bruno Brinzej, Anamarija Vlajnić, Stanislav Hudi, Valentina Srnojević

 

 

O PREDSTAVI:¸(RIJEČ AUTORA)

Riječ je o vedroj i veseloj predstavi za djecu pisanoj u stihovima. Komedija zabune sa nekoliko simpatičnih i zvrkastih i zbrkanih junaka. U Zbrkanim čarolijama čak i negativci su prikazani na simpatičan način, a pozitivci baš i nisu toliko idealni i pozitivni kako se na prvi pogled čini. Prekrasna mala vila Tratinčica zapravo mala praznoglavka koja se zaljubljuje u sliku. Njezin kraljević nije junak, nego  debeljko uvjeren u svoju neodoljivost, a zla vještica je toliko nespretna da bez pomoći svoje metle ne može izvesti niti najobičniju čaroliju.

Stvarni junaci ove vesele priče su zapravo sporedni likovi. Metla i Štitonoša su bistrice koje cijelu radnju uspješno privode neočekivanom završetku.
 
O DRAMATURGU

 Krešimir Pološki rođen je u Zagrebu 1963. godine, gdje živi i radi.
Roman Čarobnjaci, žanrovski  odrediv kao fantasy roman za odrasle, objavljen mu je u ediciji "Agatha" izavačkog poduzeća Faust Vrančić. 2005. roman je reizdan i u elektronskom obliku u sklopu projekta elektroničke knjige, društva za promicanje književnosti.
Piše i objavljuje  kratke priče, te poeziju za djecu i odrasle. Suradnik je međunarodnog instituta za književnost Erato, Društva za promicanje književnosti, nekoliko časopisa i književnih foruma.
Predstava Zbrkane čarolije prvo je djelo koje je napisao za izvođenje u kazalištu. U pripremi je i slikovnica "Zbrkane Čarolije".