Repertoar

Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić"

logo

 

Petar Pan

Redatelj : MATEJ SAFUNDŽIĆ

Koreografija i scenski pokret: BRANKO BANKOVIĆ

Oblikovatelji svjetla: Ivan Barišić i Ivan Pešorda

Scena i rekviziti: Valentina Srnojević, Branko Banković, Ivan Barišić, Matej Safundžić

Izrada kostima: Krojački salon KiM

Ton i svjetlo: Ivan Barišić

Igraju: ANDRIJA KRIŠTOF- Petar Pan

         MATEJ SAFUNŽIĆ- Kapetan Kuka, sjena

         VALENTINA SRNOJEVIĆ- Wendy

         DARIJA VLAJNIĆ- gusar, sjenaO predstavi:

Izvrsni dvojac Matej Safundžić i  Branko Banković sa puno plesa i scenskog pokreta postavili su predstavu Petar Pan. Vesela razigrana predstava sa velikom porukom. Svi mi odrastamo, ali je divno ostaviti dijete u sebi i veseliti se životu. Wendy Darling je djevojčica koja mašta i uživa  svjesna da će odrasti. Petar nikako to ne prihvaća odrastanje. Njihov život u Nigdjezemskoj želi pokvariti opasni Kapetan Kuka i njegov smotani gusar.

Andrija Krištof izvrsno utjelovljuje Petra Pana dok je Valentina Srnojević nježna djevojčica Wendy. Opasni Kapetan Kuka je Matej Safundžić, a smotani gusar Darija Vlajnić.
 
 
Riječ redatelja
"Petar Pan - dobro poznata priča o dječaku koji ne želi odrasti bit će ispričana u malo drugačijem, a opet istom obliku.
Odlučili smo se pozabaviti motivima igre i kako nikada ne smijemo izgubiti "dijete u sebi". Kroz predstavu želimo zagolicati maštu naše publike kako mlade tako i one malo starije i podsjetiti ih da odrastanje ne znači nužno da se moramo prestati igrati.
Petar Pan i Zvončica donijet će nam čaroliju. Čaroliju leta i čaroliju ispunjavanja želja u zvjezdanoj noći. Tko zna, ako pogledamo u zvjezdano noćno nebo i jako jako jako zaželimo, možda vidimo Zvončicu i Petra Pana."
Matej Safundžić