Repertoar

Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić"

 

logo

Ivica i Marica (braća Grimm, Jadranka Bargh)

Redatelj: Serđo Dlačić
Scenski pokret : Ilijana Lončar
Scenografija: Ana Ogrizović
Glazba: Igor Karlić

Glume: Darija Vlajnić, Bruno Brinzej, Anamarija Vlajnić, Stanislav Hudi

 

 

O PREDSTAVI:¸(RIJEČ REDATELJA)

Jeste li se ikad zapitali kako se osjeća dijete koje roditelji na jedanput ostavljaju  da se snalazi u «ozbiljnom i odraslom» svijetu?
Niste?......
Od njega se očekuje da sve razumije, da zna što hoće, da zna što želi....
Jednom riječju, taj veliki i šareni svijet mami ga svojim «perecima» i traži od njega da «proda» svoju dječju dušu i bude dio te «ozbiljne i odrasle» mase ljudi...
Ivica i Marica nam pokušavaju svojom pričom poslati poruku..
Sačuvajte dijete u sebi....
Jer onda će nam i život biti igra.....
Lagana, vesela i neopterećena..........

O REDATELJU

Serđo Dlačić je rođen 17. 04. 1967. godine u Rijeci.  Nakon završetka srednje matematičko – informatičke škole, upisuje pedagoški fakultet smjer matematika-informatika. Tijekom toga vremena u scenskoj radionici «Porat» postavlja na scenu djela S. Mrožeka («TANGO», «PJEŠICE»), J.P.Čehova («PROSIDBA»), K.Čašule(«SUD») i dr.
U listopadu 1993. godine zapošljava se na poslovima majstora svjetla i tona u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.
U jesen 1994.godine prelazi na poslove inspicijenta.
1997. godine  režira prvu predstavu u produkciji profesionalnog kazališta, autorice J. Tudor «TRA LA LA (Klaunijada odrastanja)».U Mariboru predstava osvaja i nagradu dječjeg žirija «25 zlatnih zvezdic».
Predstava «ZALJUBLJENI AUGUST», na kojoj potpisuje dramaturgiju i režiju,je vrlo dobro primljena i od publike i kritike, a sudjelovala je na dva festivala:

  1. LUTKE 2000, Ljubljana, Slovenija
  2. PIF, Zagreb, Hrvatska – nagrada za glumačku kreaciju glumici Boženi Delaš za ulogu princeze.

U predstavi Oscara Wildea «SEBIČNI DIV»,.koju je režirao u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, na SLUK u Osijeku, glumac Zlatko Vicić nagrađen je za svekoliku glumačku kreaciju u predstavi.
Radio i didaktičke predstave za djecu sa skupinom odgojitelja iz vrtića, glumačka skupina «LOPTICA». Radio i na predstavi po djelu R. Bacha «NE POSTOJI MJESTO KOJE SE ZOVE PREDALEKO» i to sa hendikepiranom djecom u cilju njihovog bržeg socijaliziranja u normalno društvo.
Od rujan do prosinca 2002 godine specijalizira lutkarsku režiju pri bugarskoj UNIMI na njihovoj akademiji za film i umjetnost u klasi profesora mentora Nikoline Georgijeve i Slave Malenova.

O SCENSKOM POKRETU

Ilijana Lončar je rođena 17.07.1973. godine u Osijeku gdje je završila nižu školu ritmike i plesa. U zagrebačkoj školi suvremenog plesa Ane Maletić stekla zvanje plesne pedagoginje i koreografkinje. 1997. godine stekla status slobodne umjetnice za plesačicu suvremenog plesa pri Zajednici umjetnika Hrvatske. Iste godine je diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu.
Usavršavala se u Americi, Nizozemskoj, Njemačkoj i Belgiji.
Živi u Požegi gdje je osnovala vlastitu Plesnu radionicu, predaje tjelesni odgoj na Veleučilištu u Požegi, kontinuirano surađuje  sa Gradskim kazalištem Požega kao koreografkinja i glumica.
Dobitnica je zlatnih Žar ptica za scenski pokret  u predstavama Gradskog kazališta Požega «Čarobnjak iz Oza» i «Plava boja snijega» na «Naj, naj, naj, festivalu» u Zagrebu.
Surađuje sa kazalištima diljem Hrvatske ( Dječje kazalište u Osijeku, Kazalište lutaka Zadar, Dječje kazalište «Ivana Brlić Mažuranić» Slavonski Brod)