Repertoar

Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić"

logo

Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica

(Ivana Brlić-Mažuranić)

Režija: Serđo Dlačić
Dramaturgija: Igor Karlić

Koreografija i scenski pokret: Branko Banković
Scenografija: Miljenko Sekulić
Glazba: Igor Karlić
Izrada lutaka: Valentina Srnojević
Glume: Anamarija Vlajnić, Valentina Srnojević, Darija Vlajnić, Stanislav Hudi, Bruno Brinzej

 

Tehničko vodstvo predstave...Ivan Barišić

Sezona 2011/2012                 Trajanje predstave: oko 45 minuta    Uzrast djece : 6+

O PREDSTAVI:

Putovanje

Kazalište, kao prostor  iskrene igre dopušta nam da vjerujemo u bajke. Iako se smatra kako su bajke namijenjene samo djeci, one i odraslima mogu ponuditi odgovore na mnoga životna pitanja.

 Slojevita je  to bajka o dvoje djece, o Jaglencu i Rutvici, koji su predstavnici naivnog, nevinog i emocionalnog mentaliteta koji kreću na veliko putovanje  odrastanja, te >Vila Zatočnica koji su predstavnici zločestih pohlepnih  Ivana Brlić-Mažuranić na kraju  bajke  piše da su «djeca» prilikom svojeg povratka kući otkrila da su «odrasla», a mi dodajemo sa “novom spoznajom”.

Ukoliko ponovno ne steknemo neposredan, nesputan i otvoreni stav prema životu koji je obično karakteristika  djece, i ukoliko ne naučimo imati razumijevanja, biti tolerantni i opraštati, što su karakteristike prave ljubavi prema bližnjem, naše humane osobine, osobine odraslih, mi se ne možemo nadati da ćemo riješiti misterij života i da ćemo doživjeti život kao božanstvenu i čudesnu bajku, što on i jest, uvijek je bio i nastavit će biti kroz čitavu vječnost.